Perfecte vanille proteïne pannenkoekjes

De zomertijd is bijna voorbij en de herfst staat voor de deur. Wat is er nu lekkerder dan met pannenkoekjes te ontbijten op een regenachtige en koude zondag. Ze zijn ook nog eens eenvoudig te bereiden.

Benodigdheden 

Voor het beslag

250 gr volkoren -of speltmeel
500 ml (plantaardige) melk
2 tl gembersap
1 el kaneel
1 flinke scheut olijfolie
1 -eiwit
1 scoop vanille eiwitpoeder

Voor de vruchtencompote

1 halve appel
2 handjes frambozen (kan bevroren)
1 tl kaneel
1 tl gember
1 el ahornsiroop
Stevia of andere zoetstof naar wens.

Bereidingswijze protëine pannenkoekjes

1.      Voeg alle ingrediënten behalve de melk, voor het beslag in een mengkom.
2.      Voeg steeds een beetje melk toe en mix tot een mooi glad beslag. Bepaal zelf naar behoefte de dikte van het beslag.
3.      Snij de appel in kleine blokjes en doe het samen met de frambozen in een steelpannetje. Warm deze langzaam op (met een lepel honing of agave siroop naar wens.)
4.      Laat het 15 min langzaam pruttelen op laag vuur,  maar laat het vooral niet doorkoken. Je kunt de compote altijd weer opwarmen als de pannenkoekjes klaar zijn.
5.      Een soeplepel helpt je om de hoeveelheid van de pannenkoekjes te bepalen.
6.      Laat de pan eerst goed warm worden. (niet te heet!)
7.      Bak de pannenkoekjes op vrij laag vuur om ze mooi goudbruin te bakken.
8.      Giet de beslag in de pan. Maak de pannenkoekjes niet plat. 1/3 tot een hele soeplepel is een heel pannenkoekje.
9.      Als aan de bovenkant het beslag bijna gaar is dan draai je hem om.
10.  Bak beiden kanten en dan is het pannenkoekje klaar!
11.  Houd ze warm in een voorverwarmde oven (tussen twee borden). 

Enjoy!

Share This
%d bloggers liken dit: