Pasta met Italiaanse balletjes

Ingrediënten

150 gram tartaar of mager rundergehakt
1 ui
2 teentjes knoflook
peper
1 eetlepel olie
1 blik tomatenblokjes zonder zout
1 theelepel oregano
1 laurierblad
½ struik bleekselderij
150-200 gram volkoren fusilli of penne
Bereiding
Maak het tartaar aan met een beetje kleingesneden ui, 1 uitgeperst teentje
knoflook en peper. Vorm er kleine gehaktballetjes van en laat ze afgedekt
in de koelkast een half uur opstijven.

Snijd de rest van de ui en het andere teentje knoflook klein.

Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.

Voeg de tomatenblokjes, de oregano, het laurierblad en wat peper toe en
laat dit 10 minuten sudderen.

Meng de gehaktballetjes door de saus en laat dit nog 15 minuten koken.

Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes. Kook de
bleekselderij in weinig water in 8 minuten gaar.

Kook de fusilli/penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de
verpakking.

Roer 3 eetlepels kookvocht van de fusilli/penne door de saus. Verwijder
het laurierblad.

Geef de saus en de bleekselderij bij de fusilli/penne


Ingrediënten over?
Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog
maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken,
op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.
Share This
%d bloggers liken dit: