Mexicaanse Gehaktwraps in een sla-jasje

Wat heb je nodig:

150 g rundergehakt
½ puntpaprika
1 prei
1 krop ijsbergsla
1 ui
¼ rode peper
1 teentje knoflook
75 g maïs
125 g kidneybonen
Tomatensalsa
Parmezaanse kaas
½ blikje tomatenpuree
1 el plantaardige room
Snufje cayennepeper
Snufje kaneel
Snufje komijn
½ tl gedroogde koriander
Olijfolie

Werkwijze:

Snij de ui fijn en paprika in blokjes. De prei mag gewassen worden en vervolgens in ringen gesneden worden.
Snij de knoflook en de peper in kleine stukjes.
Doe het gehakt in een kom en strooi er cayennepeper, gedroogde koriander, kaneel en komijn overheen.
Zet een pan op het vuur en fruit de knoflook. Doe de paprika en de peper erbij.
Doe het gekruide gehakt in de pan en bak het gaar. Daarna mag de prei erbij.
Dan is het tijd om de tomatenpuree erbij te schenken. Doe daar een eetlepel plantaardige room bij.
Spoel de kidneybonen af in een vergiet en doe die samen met de maïskorrels in de pan.
Pak de ijsbergsla en snij daar de bladeren af. Even afspoelen en vervolgens droogmaken met een keukenrol. Doe de inhoud van de pan in de bladeren en maak het af met tomatensalsa en Parmezaanse kaas.

Tip: zijn je wraps altijd te vochtig? Doe de inhoud van de pan even in een vergiet om de sappen af te gieten.

Share This
× Kan ik je helpen?
%d