Kipsalon met zoete aardappel

Deze gezonde(re) variant op de bekende kapsalon is gemaakt met zoete aardappel, kip en verse groenten.

 Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels
  • 300 gr kip in blokjes
  • 2 theelepels shoarmakruiden
  • 10 cherrytomaatjes
  • ½ komkommer of 2 mini’s
  • Handje ijsbergsla
  • Handje geraspte kaas
  • 170 ml Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie

Materialen

  • Bakplaat met bakpapier
  • 2 kleine ovenschaaltjes of 1 grotere

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snijd in stukjes. Doe ze in een kom en voeg een eetlepel olie toe en een beetje peper en zout en schep om. Verdeel over een bakplaat en rooster in ca. 15 tot 17 minuten gaar. Bak ondertussen de kip in een pannetje met een beetje boter of olie en voeg de shoarmakruiden toe. Pers het teentje knoflook uit en voeg toe aan de yoghurt samen met eventueel een beetje citroensap of water. Snijd de komkommer en tomaatjes in stukjes. Haal de zoete aardappel uit de oven en verdeel over 2 kleine ovenschaaltjes of 1 grotere. Zet de grill aan in de oven of verwarm deze naar 230 graden. Verdeel de kip over de aardappel en bestrooi met kaas. Gratineer deze een paar minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Haal de kipsalon uit de oven en bestrooi met ijsbergsla, komkommer, tomaatjes en schep er wat knoflooksaus over.

 

Share This
× Kan ik je helpen?
%d