Gezonde appel kruimel taart van havermout

voor een springvorm van ongeveer 20 cm

Voor het havermoutmengsel

200 gram havermout
50 gram kokosolie
60 ml ongezoete amandelmelk
2 eetlepels gemalen lijnzaad
4 eetlepels warm water
2 eetlepels yaconsiroop, of rijststroop 
1/2 theelepel kaneel
een snufje Himalaya zout
een handje pecannoten

 

Voor de appelvulling

3 rode appels
een handje rozijntjes
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels yaconsiroop, of rijststroop
2 theelepels koekkruiden

 

Instructies

  1. Verwarm de oven vast voor op 180 graden. Vet de springvorm in met een beetje kokosolie.
  2. Meng het gebroken lijnzaad met het water, en laat het even een paar minuten staan tot het een wat dikkere substantie vormt.
  3. Schep de havermout in een pan met een goede anti-aanbaklaag en rooster de havermout gedurende een paar minuten. Zodra hij lekker gaat geuren, is hij klaar. Doe de havermout dan samen met het lijnzaadmengsel in de keukenmachine en voeg meteen de kokosolie, amandelmelk, 2 eetlepels yaconsiroop, kaneel en het snufje zout toe. Als het een mooie bal in de keukenmachine is geworden, neem hiervan dan ongeveer 2/3 uit de machine en druk het deeg op de bodem van de springvorm. Verspreid het deeg goed en zorg ook voor een klein opstaand randje.
  4. Schil de appels en hak ze in kleine blokjes. Meng deze vervolgens met de andere ingrediënten voor de appelvulling, en verspreid dit mengsel over de taartbodem.
  5. Doe als laatste de pecannoten bij het resterende mengsel in de keukenmachine, en maal dit weer even fijn. Verdeel dit mengsel dan over de taart. Zet de taart zo’n 35-40 minuten in de oven, tot de bovenkant mooi bruin begint te worden. Laat de gezonde appel kruimel taart even goed afkoelen voor je de springvorm los maakt en de taart aansnijdt, dan behoud deze zijn mooie vorm.
Share This
× Kan ik je helpen?