Antipasti spiesjes

Heerlijke antipasti spiesjes die ook nog eens relatief gezond zijn. Niet te vet, niet te zoet en toch lekker vol smaken. Ze zien er leuk uit en je maakt ze in een handomdraai.

Ingrediënten

kleine tomaatjes (bijv. romaatjes
kleine mozarellabolletjes
plakjes gedroogde of gerookte ham
blikje artisjokharten
grote basilicumblaadjes
balsamico
peper

Bereidingswijze

Om te beginnen heb je natuurlijk prikkertjes nodig. Je koopt ze in de supermarkt of bijvoorbeeld bij de Xenos of Dille & Kamille; spiesjes van ongeveer tien centimeter zijn prima. Was de tomaatjes en laat ze even uitdruipen in een vergiet. Neem een stuk of drie artisjokharten en snijd ze in plakjesvan ongeveer een centimeter dik. Laat ook de bolletjes mozzarella even uitlekken. Ik kocht ze bij de Albert Heijn van het merk Galbani (mozzarella mini).

Pak dan een mooi bord en begin met het maken van de spiesjes. Zelf koos ik ervoor om vegetarische en niet-vegetarische varianten te maken zodat mensen kunnen kiezen. Prik eerst een mozzarellabolletje, dan de ham of artisjok, daarna een blaadje basilicum en ten slotte een tomaatje. Je kunt er nu een klein beetje peper overheen strooien, maar dat hoeft niet per se. Het is wel lekker om wat balsamico-azijn over de spiesjes te sprenkelen voor een extra toon in de smaak. Lekker als voorafje maar ook bij de borrel!

 

 

Share This
× Kan ik je helpen?