Italiaanse wortelmix met aardappel

Ingrediënten voor 4 porties:

1 kg vaste aardappels
200 gram wortels
350 gram rundergehakt
2 teentjes knoflook
400g gehakte tomaten uit blik
2 el tomatenpuree
1 el Italiaanse kruiden gedroogd (of een handje verse basilicum en oregano)
peper en zout

Bereidingswijze:

Schil de aardappels en de wortel en snijd ze in kleine blokjes van ongeveer 1 cm
Kook de aardappels en wortels gaar
Rul het gehakt in een grote pan
Pers de knoflookteentjes en bak deze even mee
Voeg de gehakte tomaten, tomatenpuree, Italiaanse kruiden, peper en zout en breng het mengsel aan de kook
Laat dit 15 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
Voeg de aardappels en wortels toe wanneer deze gaar zijn.

Tip: wanneer je dit recept maakt, kun je er lekker lang van eten. Dit is koud heel lekker tijdens de lunch

Eet smakelijk!
Share This
%d bloggers liken dit: