Sportmassage

Wat is een sportmassage?

Een sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met een sportmassage zorg je ervoor dat afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee bevorder je het herstel van je spieren en lichaam. Sportmassages worden ook preventief gebruikt om blessures te voorkomen. Als je al last hebt van een blessure kan een sportmassage zorgen voor een sneller herstel. Een sportmassage kan dus zowel preventief, pro-actief en reactief worden ingezet.

Hoe werkt een sportmassage?

Bij een sportmassage wordt stevig gemasseerd, waarbij bijvoorbeeld bindweefsel wordt losgemaakt en knopen uit de spieren worden gehaald. Daarvoor moet er diep in de spieren worden gemasseerd, wat soms niet prettig aanvoelt.

Wanneer is een sportmassage niet geschikt?

Doordat een sportmassage vrij stevig is, is deze niet geschikt vlak voor of na een grote inspanning. Daarmee zou je je spieren namelijk teveel belasten en zul je er eerder nadeel van ondervinden dan er voordeel van hebben. Als je je wilt laten masseren vlak voordat je een grote inspanning gaat leveren, kies dan altijd voor een massage die de spieren niet al te zeer belast, zoals een ontspanningsmassage.

Wat zijn de voordelen van een sportmassage?

  • Afvalstoffen worden beter afgevoerd
  • Helpt het lichaam sneller te herstellen
  • Voorkomt overbelasting van de spieren en dus blessures
  • Activeert spieren
  • Verbetert de doorbloeding van de spieren

Afspraak maken?

Voor een sportmassage is het belangrijk dat je eerst belt voor een afspraak. Er kunnen maar op bepaalde tijden massages gegeven worden daarvoor is bellen of mailen voor een afspraak altijd noodzakelijk.

Share This
× Kan ik je helpen?