Fysio fitness

Fysiofitness is bewegen en sporten onder de deskundige begeleiding van een fysiotherapeut. Met een persoonlijk trainingsschema werkt u aan uw eigen trainingsdoelen, zoals het verbeteren van uw conditie, toename van spierkracht of lenigheid van de gewrichten.

 

Bij overbelasting

Lichamelijke klachten en blessures ontstaan als het lichaam overbelast raakt. U vraagt meer van uw lichaam dan het aankan. Door middel van fysiofitness wordt de belastbaarheid weer opgebouwd.

 

Voorkomen van klachten

Fysiofitness speelt ook een grote rol bij het voorkomen van klachten. De kans op blessures neemt snel toe als u minder sport en beweegt. Om klachten te voorkomen is het belangrijk uw conditie op peil te houden. Onder de deskundige begeleiding van een fysiotherapeut wordt gewerkt aan een gezond en evenwichtig lichaam.

 

Na blessures

Sporters kunnen soms te veel van hun lichaam vragen. Als er sprake is van overbelasting of na een vervelende sportblessure is het belangrijk dat u optimaal herstelt. Soms is eerst individuele behandeling nodig door een fysiotherapeut of manueel therapeut, maar daarna is het belangrijk dat de belastbaarheid weer op het zelfde niveau terugkomt. Zodat u weer kunt sporten op de manier waarop u dat gewend was.

 

Training

De training wordt gegeven met behulp van diverse professionele fitnesstoestellen, losse gewichten en cardio-apparatuur. Per groep trainen maximaal tien personen. U krijgt uw eigen oefenschema en de vorderingen worden individueel bijgehouden.

Share This
× Kan ik je helpen?